Суд о одбацивању оптужнице против навијача

Почело разматрање жалбе тужилаштва на одбацивање оптужнице против шесторице навијача "Партизана" осумњичених за угрожавање сигурности новинарке Бранкице Станковић.

Апелациони суд у Београду почео је разматрање жалбе тужилаштва на одбацивање оптужнице против шесторице навијача "Партизана" који су осумњичени за угрожавање сигурности новинарке Бранкице Станковић.

На јавном почетку разматрања жалбе у Апелационом судом, председница судског већа Злата Михајловић најавила је да ће суд одлуку о жалби Првог основног тужилаштва донети наредних дана.

Почетку разматрања жалбе присуствовао је окривљени Немања Богдановић, који је поручио да "није имао намеру никоме да прети, да му је жао ако је било кога увредио и што је све тако испало".

Бранилац Зора Добричанин-Икодиновић указала је да њен клијент нема никав претходни досије и судском већу поручила да не би била у њиховој кожи, пошто су у овом поступку, према њеној оцени, изложени великом притиску представника власти.

"Сви се декларативно изјашњавају за слободу судства, а уствари би да се доносе пресуде које њима одговарају", навела је Добричанин-Икодиновић и додала да ће овај поступак "донети корист неком другом, а не Бранкици Станковић и правном систему Србије".

Први основни суд је 22. априла одбацио оптужницу и ослободио навијаче оптужбе за угрожавање сигурности Бранкице Станковић на

утакмици Партизан-Шахтјор, 16. децембра 2009. године.

По оцени судије Јелене Милиновић, у делу која се навијачима ставља на терет нема елемената кривичног дела угрожавања сигурности, већ је реч о увреди на јавном скупу за шта се поступак води по приватној тужби.

Сходно том решењу Првог основног суда, притвор оптуженима је укинут.

Прво основно тужилаштво у својој жалби тражи да се понови главни претрес пред нови судским већем, а као разлог наводи погрешно утврђене чињенице и оптужнице, као и то да је решене о одбацивању оптужнице било донето без заседања Судског већа, па је "одлука само објављена као да је раније већ донета".

Навијачи Партизана на јужној трибини су током међународне утакмице певали о Бранкици Станковић: "Отровна си као змија, проћи ћеш као Ћурувија!", подсећајући на убиство новинара Дневног телеграфа Славка Ћурувије.

То се дешавало после емитовања емисије о навијачима, односно хулиганима.

У жалби тужилаштво напомиње и да су неоснаване тврдње, уз које је одбачена оптужница, да није општепознато ко је био Славко Ћурувија и како је завршио.

Одбрана оптужених тражи одбацивање жалбе, као неосноване и потврду већ донете одлуке о одбацивању оптужнице.

Одбачена оптужница теретила је четворицу навијача за "угрожавање сигурности" и још двојицу за "насилничко понашање".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи