Изручење Калинића без потешкоћа

Министар унутрашњих послова Хрватске Томислав Карамарко изјавио је да не очекује посебне тешкоће у вези са изручењем Сретка Калинића Србији.

Хрватска полиција не очекује посебне тешкоће у вези са изручењем Сретка Калинића, рекао је министар унутрашњих послова Хрватске Томислав Карамарко. Након потписаног споразума о изручењу између Хрватске и Србије, очекује се да ће Калинић бити први који ће на основу тога бити изручен Србији.

Кармако је раније истакао да полиција интензивно ради на утврђивању да ли су и чију помоћ имали припадници "земунског клана" у Хрватској.

Сретко Калинић се у затворској болници у Загребу лечи од последица рањавања у обрачуну са Милошем Симовићем и даје опширне исказе о умешаности у брутална убиства, између осталих и Милана Јуришића и Нинослава Константиновића.

Испитивање ће трајати још неколико дана, а онда ће исказ бити прослеђен тужиоцима у Србији.

Тамошњим форензичарима достављени су и ДНК налази Сретка Калинића, па су већ сада решена два убиства, а очекује се да ће његов исказ покренути и нове истраге.

Калинић није могао бити изручен, јер је био и држављанин Хрватске чији устав је пре недавних измена онемогућавао изручење својих држављана другим земљама, а једини изузетак је Хашки суд.

Калинић је истражиоцима открио како је 11. августа 2008. године требало да ликвидира Ивана Делића, кума Бране Мићуновића, у будванском кафеу "Палма".

Уместо Делића убио је младића из Пљеваља који је седео за столом, а живота га је стајало то што је носио исту мајицу као Делић.

Калинића, који је осуђен за учешће у атентату на премијера Зорана Ђиниђића очекује 40 година затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи