Одузимање имовине власника "Слап групе"

Издата наредбу о привременом одузимању вишемилионске вредности акција од власника фабрике у Чачку "Слап груп" Синише Пурића и циглане "Наша слога" у Ковину, саопштио Слободан Хомен.

Више тужилаштво у Београду издало је наредбу о привременом одузимању вишемилионске вредности акција од власника фабрике у Чачку "Слап груп" Синише Пурића и циглане "Наша слога" у Ковину које се води на рођаке бившег директора Електродистрибуције Београд (ЕДБ) Бранислава Ускоковића.

Државни секретар Министарства правде Слободан Хомен рекао је да је реч о првој наредби те врсте од почетка примене Закона о одузимању имовине проистекле из кривичног дела, јер постоји бојазан да ће власници продати акције или умањити њихову вредност до одлуке суда о привременом одузимању имовине.

Од Пурића је привремено заплењено 10.613 акција укупне вредности преко 124 милиона динара, односно око 1.2 милиона евра, а од Ускоковићевих рођака и сарадника 93.573 акције.

"На непоштовање одлуке тужилаштва о забрани располагања акцијама у поменутим предузећима, које су донете још у јануару, Тужилаштво и Агенцију за приватизацију упозорили су радници поменутих фирми", навео је Хомен и додао да су они поднели тужилаштву и кривичне пријаве против актуелних директора тих предузећа.

Према Хомену, Дирекција за управљање одузетом имовином у понедељак ће поставити привремене управнике у овим предузећима до одлуке суда о привременом одузимању имовине, како би се спречила продаја имовине и умањење вредности акција.

Наредбу тужилаштва о привременом одузимању акција спроводиће организациона јединица за финансијску истрагу.

Против Пурића и Ускоковића се воде кривични поступци због сумње да су злоупотребом службеног положаја стицали противправну имовинску корист.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи