Заказано суђење Шарићевом клану

Суђење криминалној групи Дарка Шарића заказано за 20. септембар. На оптуженичкој клупи ће се наћи 13 од 20 оптужених за кријумчарење кокаина. Шарићу и још шесторици оптужених који су у бекству, судиће се у одсутству.

Специјални суд у Београду заказао је почетак суђења криминалној групи на челу са Дарком Шарићем за 20. септембар, изјавила је Танјугу портпарол суда Маја Ковачевић Томић.

На челу судског већа биће судија Синиша Петровић, а на оптуженичкој клупи наћи ће се 13 од укупно 20 оптужених за кријумчарење кокаина током 2009. године на територији Србије, западне Европе и Јужне Америке.

Шарић, као и још шест осумњичених су у бекству, па ће им се судити у одсуству.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је 12. априла поменуту оптужницу против Шарића и још 19 осумњичених.

Као организатори групе оптужени су поред Шарића, Горан Соковић и Жељко Вујановић, који су осмислили план према коме је сваки припадник њихове организоване криминалне групе имао лажно име, псеудоним који је коришћен у међусобној комуникацији за реализацију кријумчарења и препродаје кокаина.

Поред лажних имена, организатори су осмислили и посебне шифрарнике за размењивање телефонских бројева који су коришћени у комуникацији припадника групе, на којима су бројеви од 0 до 9 означавани одређеним словима абецеде.

Упућивањем порука наизглед неразумљиве садржине припадници групе су се обавештавали о бројевима телефона који ће бити коришћени у међусобној комуникацији.

Према оптужници, прву пошиљку од скоро две и по тоне кокаина је открила у октобру прошле године полиција Уругваја, у сарадњи са српском Безбедносно информативном агенцијом и америчком ДЕА, док је друга, од око 235 килограма, пронађена у јануару 2009. недалеко од места Пиза у Италији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи