Суд у Гњилану казнио бициклисту којег је ударио аутомобил

Основни суд у Гњилану казнио је са 150 евра Велимира Антића (60) из села Горњи Ливоч, због угрожавања јавног саобраћаја, наводи се у пресуди.

Антић је проглашен кривим, иако је на њега, док је покушавао да пређе бициклом на другу страну пута на изласку из града према Приштини, налетео путнички аутомобил крећући се много већом брзином од дозвољене, преноси РТВ Пулс из Шилова.

Истом казном од 150 евра осуђен је и возач аутомобила Решат Сејдију (39) из Гњилана, чиме је суд уважио захтев Основног јавног тужилаштва у Гњилану да обојицу окривљених казни без одржавања главног претреса.

"Пресуда обилује нетачним наводима и тврдњама. У извештају полиције пише и то да возило има швајцарске регистарске таблице, док у пресуди суда се помињу косовске. Пресуда је написана на неразумљивом српском језику и не знам ко може да је растумачи", каже син оштећеног Бојан Антић и најављује да ће ову пресуду упутити Канцеларији Повереника за језике Косова.

У образложењу пресуде, има и других нетачности. Пише да је Антић задобио лаке телесне повреде, иако су у Ургнетном центру у Нишу, где је хитно пребачен, констатоване тешке телесне повреде: преломљена четири ребра, пробијена плућна марамица уз обилна унутрашња крварења.

Ово није први пут да суд у Гњилану доноси крјање неуобичајене одлуке у међуетничким случајевима.

Недавно је осудио старицу из Паралова Персу Стојковић на 50 евра новчане казне или три дана затвора, због ремећења јавног реда и мира, јер је истерала комшијску стоку из своје баште.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи