Одбијено изузимање дела доказа у случају судије Блажића

Специјални суд у Београду одбио предлоге одбране судије Бранислава Блажића и још двојице оптужених да из доказног материјала изузме прислушкиване разговоре и видео снимке настале опсервацијом оптужених.

Суд је такође одбио и да судији Блажићу као и оптуженима Зорану и Ђорђу Матићу укине кућни притвор уз елекртронски надзор, преноси Танјуг.

Блажић је оптужен да је захтевао и узео 1.700 евра од Матића како би утицао да се донесе повољна одлука у поступку пред Врховним касационим судом, по ванредном правном леку, за случај пореске утаје који се против Ђорђа Матића водио у Вишем суду у Новом Саду.

У наставку суђења, оптужени су одбили предлог судског већа да допуне своју одбрану коју су изнели крајем септембра, па је претрес настављен доказним поступком односно читањем писане документације.

Наставак суђења је заказан за 23. и 24. новембар.

Блажићу и Матићима суд је одредио кући притвор уз електронски надзор 24. септембра, када им је укинуо притвор у ком су били од 18. јуна.

Блажићева одбрана тврди да је пресуда ВКС донета 21. априла, два дана пре него што је он имао било какве "сумњиве контакте" са Матићима који се помињу у оптужном предлогу – од маја до јуна, те да је оптужба заправо "освета" једног тужиоца са којим је судија од раније у сукобу.

У оптужници се помиње да су Матићи у више наврата у периоду мај-јун Блажићу дали укупно 700 евра у ресторанима "Таш" и "Мали Калемегдан", као и да су уложили 1.000 евра за реновирање његовог стана.

Блажић и Матићи су све те оптужбе негирали.

Оптужни предлог против њих летос је поднело тужилаштво за организовани криминал за кривично дело трговина утицајем за које је запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Кривично дело трговина утицајем уведено је у правни систем Србије 2009. године.

Зоран и Ђорђе Матић бавили су се угоститељством, а након продаје више објеката, почели су да се баве трговином, навели су медији након њиховог хапшења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи