Окончан исказ одбране, наставак суђења Младићу 19. октобра

Вишедневни исказ на суђењу генералу Ратку Младићу пред Хашким трибуналом завршила је Зорица Суботић, вештак одбране за балистику. Одговарала је на додатна питања Младићевог браниоца Бранка Лукића, али и тужиоца Адама Вебера.

Зорица Суботић је остала при главном исказу да ни за један од напада из минобацача одговорност не сноси Војска Републике Српске, како је наведено у оптужници против генерала Младића, преноси Бета.

Испитивање је било посвећено техничким детаљима о својствима минобацачких граната и модификованих авио-бомби које су 1992.-1995. експлодирале у Сарајеву, при чему је настрадао и рањен велики број цивила, као и о појединостима истрага о тим инцидентима.

Сведокиња није негирала да је ВРС лансирала модификоване авио-бомбе на Сарајево, али је тврдила, такође супротно оптужници, да су оне биле прецизне и да су употребљаване против војних циљева у граду.

Оптужница генерала Младића (73), ратног команданта ВРС, терети за терорисање становништва Сарајева дуготрајним гранатирањем и снајперисањем.

Хашки процес генералу Младићу биће, у складу с раније утврђеним распоредом рада, настављен 19. октобра, када ће одбрана пред судије извести свог следећег сведока.

Генерал Младић оптужен је и за геноцид у Сребреници, прогон Муслимана и Хрвата широм БиХ, који је у шест општина имао размере геноцида и узимање припадника Унпрофора као талаца, 1992.-1995.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи