Оптужница у предмету "Колубара" поново у Тужилаштву

Оптужница у предмету "Колубара", којом се бивши директор Рударског басена "Колубара" Драган Томић и 27 особа терете за злоупотребе у тој фирми, враћена је на дораду Тужилаштву за организовани криминал, саопштио је Виши суд у Београду.

Кривично ванпретресно веће Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду затражило је да Тужилаштво за организовани криминал допуни истрагу и испита основаност оптужнице којом се Томић и још 27 особа терете за злоупотребу службеног положаја при ангажовању грађевинских машина приватних фирми, чиме су оштетили "Колубару" за 938 милиона динара, преноси Бета.

"Кривично ванпретресно веће Посебног одељења (за организовани криминал) Вишег суда у Београду дана 30.9.2015. године донело је наредбу да Тужилаштво за организовани криминал, у року од три дана од дана пријема наредбе, донесе наредбу о допуни истраге, ради бољег разјашњења стања ствари, да би се испитала основаност оптужнице овог тужилаштва од 14.11.2014. године", наводи се у саопштењу Вишег суда.

Томић и петорица његових сарадника ослобођени су 3. децембра 2013. године одговорности за злоупотребе у откупу отпадног гвожђа у износу од 58,8 милиона динара, за коју их је теретила оптужница у предмету "Мала Колубара", а одлука је постала правоснажна 20. августа 2014. године одлуком Апелационог суда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи