Настављено суђење Оливеру Ивановићу

Суђење лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу и још четворици Срба настављено је у Основном суду у Косовској Митровици давањем исказа другог сведока одбране.

Свој исказ данас је дао Драган Милашиновић, некадашњи руководилац комерцијално-финансијског сектора "Фероникла", једног од највећих предузећа на Косову 1999. године, преноси Танјуг.

Један од адвоката Оливера Ивановића Љубомир Пантовић изјавио је да је одбрана задовољна исказом данашњег сведока, који је, као и претходни сведок одбране потврдио да се Ивановић за време рата на Косову бавио својим послом заменика директора "Фероникла".

"Данас је саслушан други сведок одбране, ми смо задовољни тим сведочењем, мислимо да је он у свом исказу потврдио оно што ми тврдимо од почетка - да Оливер Ивановић није за време рата није радио оно што пише у оптужници, него да се бавио својим послом заменика генералног директора Фероникла", рекао је Пантовић.

Данашње рочиште завршено је нешто раније због обавеза судија а сутра су на реду два сведока одбране - Агим Дева и Никола Кабашић.

Пантовић је мишљења да ће доказни поступак односно саслушање свих сведока бити завршено најкасније до краја новембра.

"Рекао бих да ће за припрему и излагање завршних речи свих учесника биће потребно отприлике месец дана тако да мислим да ће се главни претрес закључити до краја децембра", казао је он.

Када је у питању мера кућног притвора за Оливера Ивановића, Пантовић је рекао да ће, по његовој процени, Ивановић у том режиму дочекати и крај суђења.

Суђење петорици Срба настављено је јуче давањем исказа сведока одбране, након што је исказе дало 55 сведока тужилаштва.

Оливер Ивановић је наставак суђења дочекао је у кућном притвору у којем се налази од 21. септембра, када је напустио митровичку болницу након вишедневног штрајка глађу.

Ивановић је оптужен за кривично дело ратног злочина почињеног над цивилима током 1999. и 2000. године.

Оптужницом су обухваћени и пензионисани пуковник МУП-а Србије Драгољуб Делибашић, отац и син Илија и Небојша Вујачић и Александар Лазовић који су оптужени за убиство и покушај убиства.

Међународним судским већем Основног суда у Косовској Митровици председава судија Роксана Комша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи