Читај ми!

Ђурић: Косовска полиција ухапсила Србе запослене на Брезовици

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да су специјалне снаге Косовске полиције ухапсиле све раднике српске националности запослене у Националном парку "Шара" на Брезовици оценивши да је реч о гажењу Бриселског споразума и провокацији упереној против целе Србије. Сутра у 10 часова ванредна седница Владе.

Maрко Ђурић је новинарима у Бриселу рекао да је ухапшено 15 радника, заједно са директорком Националног парка "Шара", преноси Танјуг.

Ухапшени радници налазе се у притвору у Урошевцу, а Ђурић је тим поводом одржао ванредну конференцију за новинаре у Бриселу.

"Јутрос, нешто после десет часова, до зуба наоружана јединица косовске полиције РОСУ упала је у Национални парк 'Шара' на Брезовици и ухапсила све раднике које су тамо затекли", рекао је Ђурић.

Оцењује да је реч о грубом нападу на основна права косовских Срба, гажењу свега што је досад договорено у бриселском дијалогу и провокацији усмереној према целој Србији.

Шеф Канцеларије за КиМ напомиње да је ова акција повезана са покушајем Косова да се учлани у Унеско и да је на делу покушај да се Србији наметне насилно прихватање једнострано проглашене независности Косова.

"Србија не сме да ћути и неће ћутати пред настојањем да јој се отме културна баштина и пред гажењем основних права нашег народа на КиМ", подвукао је Ђурић и додао да је незадовољство Београда пренео и представницима ЕУ.

Наводи како има информације да постоји покушај да се у преговарачку платформу за отварање поглавља 35, која се тренутно припрема у Бриселу, уграде одредбе којима се унапред одређује исход бриселског дијалога и наметне став Приштине о статусу Косова.

"Ми сматрамо да Европска унија треба да задржи објективност и неутралност у вези са статусом", нагласио је Ђурић и додао да очекује да се Влада на ванредној седници јасно одреди како према хапшењу Срба на Брезовици, тако и према настојањима Косова да уђе у Унеско.

"Сада је време да подвучемо црту и да донесемо прави политички суд о томе у ком правцу иде бриселски дијалог и да анализирамо да ли је то што нам се намеће заиста нормализација односа са Приштином или наметање њиховог става о статусу", нагласио је Ђурић.

Премијер Александар Вучић заказао је хитну седницу Владе за сутра у 10 сати, на захтев директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића поводом хапшења Срба на Брезовици и покушаја да се Косово учлани у Унеско.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи