Читај ми!

Порука Вашингтона: Суд ће бити основан или у Приштини, или у УН

Америчка амбасадорка у Приштини Трејси Џејкобсон сматра да ће Специјални суд за ратне злочине ОВК бити основан или у косовској скупштини или у Савету безбедности УН.

Трејси Џејкобсон је рекла да се стално састаје са посланицима и да постоје две опције за формирање суда за злочине ОВК.

"Разговарали смо са многим посланицима и стално се с њима састајемо, а оно што очекујемо и од оних који подржавају и од оних који су су скептични је да схвате да постоје две могућности да тај суд буде основан у Приштини по законима Косова или ће бити основан у Савету безбедности УН у коме су и неке чланице које нису признале Косово и нису му наклоњење, а играју једну не баш добру улогу", рекла је Џејкобсонова за РТК, преноси Танјуг.

У оснивању тог суда, она не види никакву лошу ствар, већ искључиво чињеницу да ће Косово моћи да корача напред у правцу европских интеграција.

Америчка влада је дала до знања да неће блокирати неки предлог Русије, или неке друге државе уколико тај суд не буде усвојен у косовској скупштини.

Због тога смо учинили "некакав притисак на владу Косова и због тога и ја покушавам да останем ван унутрашње политике Косова", додала је Џејкобсонова.

Додала је на крају да ако најкасније до краја недеље не успе гласање у косовској скупштини, америчка влада неће више блокирати ни Савет безбедности да стави на дневни ред оснивање Специјалног суда за ратне злочине ОВК.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи