Читај ми!

Суђење за шверц кокаина, завршне речи Дарка Шарића

Изношењем завршних речи Дарка Шарића у Специјалном суду у Београду завршено је суђење које се води против њега и осталих оптужених за шверц 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Европу, а изрицање пресуде заказано је за 13. јул.

У завршној речи Дарко Шарић је нагласио да Тужилашто за организовани криминал није понудило доказе да је он организатор шверца дроге, да је против њега вођена политичка кампања и медијски линч, преноси Бета.

"То је свима нама оптуженима била рак рана. У новинским насловима Дарко је био једнакост за зло, црнило и ништа више. Каква је кампања вођена и шта су све причали друг Борис (Тадић), друг Хомен (Слободан), другарица Маловић (Снежана)", рекао је Шарић.

Нагласио је да се оптужница против њега заснива на "лажним сведоцима сарадницима" и прислушкиваним телефонским разговорима, "у којима тужилац проналази шифре".

Говорећи о сведоку сараднику Небојши Јоксовићу, он је навео да је Јоксовић променио свој исказ "уз мало застрашивања и награде".

"Ево нудим тужилаштву нагодбу, потписаћу тај папир да ме осуде на 40 година, само да Јосковића питају одакле му паре да купи Штампарију", рекао је Шарић.

За сведока Драшка Вуковића, Шарић је рекао да је он сведочио против њега и нагодио се са Тужилаштвом како би избегао казну затвора у Данској.

"На овај начин Тужилаштво је послало једну врло лошу поруку.

Тужилаштво поспешује криминал, јер испада - чини каква код хоћеш кривична дела само дођи код Миљка Радисављевића (тужилац за организовани криминал), све ће ти бити опроштено", оценио је оптужени.

Шарић је оштро критиковао поступајућег тужиоца Сашу Иванића, јер је у својој завршној речи као једног од организатора навео и Драгана Дудућа Фрица који је убијен 2010. године, непуних месец након што се Иванић у присуству полиције и БИА састао са тужиоцем на Јеловој гори.

"То је срамота, мртва уста не говоре, да се тако прича о човеку који је мртав", рекао је Шарић.

Нагласио је и да му је драго што се ово суђење завршило, односно "што се дошло до краја првог полувремена".

На оптуженичкој клупи Специјалног суда у Београду су осим Шарића још девет оптужених, других девет је закључило споразум о признању кривице, а тројица су добила статус сведока сарадника.

На клупи су, осим Шарића, Никола Димитријевић, Жељко Вујановић, Милош Цајић, Борислав Туњић, Никола Димитријевић, Живко Сибински, Бобан Стојиљковић, Марко Дабовић и Александра Мишић.

У бекству су још Родољуб Радуловић, Горан Соковић, Марко Пандрц, Ненад Новаковић, Бошко Недић, Дарко Тошић, Дарко Газдић, Милован Миловац, Бојан Станојковић, Петар Обрадовић, Марко Рачић, Владимир Рачић и Небојша Сретеновић. За њима је расписана Интерполова потерница.

Дарко Шарић предао се властима у Србији 18. маја 2014. године, после четири и по године бекства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи