Читај ми!

Приведени малолетници који су отели дневник из школе

У Основној школи "Васа Пелагић" у Котежу малолетници наоружани пластичним пиштољем и ножем упали су у учионицу и отела дневник. Приведена тројица малолетника. Како наводе из полиције, ученик школе договорио са своја два друга да отму дневник због лоших оцена.

Полиција је у сарадњи са Вишим јавним тужилиштвом, Одељење за малолетнике, идентификовала и привела три малолетна лица која су осмислила и починила крађу дневника у основној школи у Котежу.

Како Танјуг сазнаје у МУП-у, дечак из те школе, одељење VIII/4, се договорио са своја два друга да упадну на час и отму дневник због лоших оцена.

Како је речено, пронађени су пластични пиштољ, фантомка и нож, док је дневник бачен у једну бару код Котежа.

Малолетници су признали извршење овог дела, а полиција и Више јавно тужилаштво одлучиће о даљем поступку.

Директор ОШ "Васа Пелагић" Миодраг Лучић рекао је раније да деци није прећено током данашњег индидента.

Деца су, рекао је директор школе, следећи час наставила нормално и нису доживела превелики шок, јер су све разумела као шалу.

Лучић није могао да каже који би био мотив за такав инцидент, али је додао да је све снимљено школским камерама које полиција прегледа.

Кaко је навео да су два нападача, један са капуљачом, а други са фантомком на глави, са пиштољем и ножем у рукама, упали у одељење VII/4 на час српског.

Према његовим речима, наставница је пренела да је један од нападача у једном тренутку извршио радњу налик на репетирање пиштоља, али да се није чуо никакав звук.

Други нападач је искористио ту прилику да узме дневник, а потом су обојица побегли, рекао је Лучић великом броју медијских екипа које су вечерас биле у тој школи.

Директор је објаснио да је наставница одмах кренула за нападачима и позвала школског полицајца који је у том тренутку био у дворишту, а потом је обавештен и локални МУП.

Лучић је рекао да је реч о малолетним лицима која нису ученици нити бивши ученици те шклоле, јер би их препознао.

"Наставница није одузимала мобилне телефоне"

Такође, Лучић је рекао да наставница није одузела деци мобилне телефоне који су хтели да јаве родитељима шта се десило, као што су навели поједини медији.

Директор је рекао да ће деци моћи да буду закључене оцене из тог предмета јер наставници, осим у дневнику, воде евиденцију оцена и у својим свескама.

Најавио је да ће после овог инцидента са надлежнима разговарати о јачим мерама безбедности у тој школи.

Испред школе се вечерас окупио велики број деце и родитеља који су дошли да се информишу о томе шта се тачно догодило.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи