Читај ми!

Обрадовић тражи да се Веће изјасни о налогу за хапшење

Представник Владе Србије Саша Обрадовић затражио је од Жалбеног већа Хашког трибунала да га саслуша и потом се изјасни да ли је за повратак Војислава Шешеља потребан налог за хашпење, који је, по нашем Закону о сарадњи са Хашким трибуналом, неопходан за покретање поступка изручења.

Обрадовић је потврдио Танјугу да је поднесак којим се тражи заказивање расправе по том питању поднет Трибуналу и изразио очекивање да ће расправа бити одржана у року од десетак дана, преноси Танјуг.

 

До тада, Шешељ остаје на слободи у Србији под условима које му је одредило Претресно веће Хашког трибунала које га је пустило на привремену слободу у новембру прошле године, осим ако не одлучи да измени своју одлуку и да се добровољно врати у притвор Хашког трибунала.

Почетком прошле седмице, Србија је добила одлуку Жалбеног већа од 22. маја, којом је наложен повратак Шешеља у притвор у Хагу, али не и налог за хапшење, без којег у Србији не може да се покрене поступак изручења.

Шешељ је пуштен на привремену слободу у новембру прошле године након 12 година проведених у притвору.

На инсистирање главног тужиоца Хашког трибунала Сержа Брамерца, Жалбено веће је наложило Влади Србије да га ухапси до 26. маја, или у што краћем року након тога.

Шешељ не жели добровољно да се враћа у хашки притвор, у који је 2003. године добровољно отишао и још увек чека првостепену пресуду.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи