Завршна реч Радуловићевог адвоката

Завршну реч у процесу против Дарка Шарића и осталих оптужених за шверц 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу изнео је бранилац оптуженог Родољуба Радуловића, адвокат Велисав Милутиновић.

Адвокат је тврдио да је његов брањеник искоришћен у овом процесу за добијање политичких поена, с обзиром на пријатељске односе са лидером СПС-а Ивицом Дачићем, напомињући да он није у бекству већ да је прогнан из земље поступањем политичара, полиције и тужилаштва, пренео је Танјуг.

"Као што постоји тачка спајања Дачића и Радуловића, тако постоји и са Шарићем, Дудићем и Вујановићем... Не треба да чуди то што Радуловић познаје Дачића, јер он познаје многе људе из најразличитијих сфера", указао је бранилац Радуловића.

Према речима Милутиновића, његов брањеник је човек који је радио у многим земљама, на више континената, говори више страних језика, има контакте у политичким круговима не само Србије, већ и других земаља.

"То је све познато, али није било довољно да се Радуловић не увеже у све ово", рекао је његов бранилац.

Адвокат је детаљно говорио и о Радуловићевом о познанству са Шарићем и Дудићем, као и о његовој жељи да се за њим укине потерница и да се у земљу врати као слободан човек.

Излагање завршних речи адвоката одбране наставља се сутра, а пошто браниоци заврше, за говорницу ће изаћи Шарић и остали оптужени. Након што сви кажу шта имају у завршници, суд ће одредити датум изрицања првостепене пресуде.

Након излагања завршних речи тужилаштва пре 15-ак дана, које је предложило максималне казне за оптужене од 30 до 40 година затвора без олакшавајућих околности, суђењу више није присуствовао главни Шарићев адвокат Радослав Баћовић.

Завршну реч у Шарићевој одбрани изложиће адвокат Дејан Лазаревић.

Тужилаштво за организовани криминал је у својој завршној речи предложило Специјалном суду да Шарића и остале осуди на максималну казну затвора од 30 до 40 година затвора због организовања криминалне групе и кријумчарења укупно 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу.

Тужилаштво сматра да за оптужене нема олакшавајућих околности, док је отежавајућих на претек јер су све "радили са директним умишљајем а побуде су биле исљкучиво стицање енормне финансијске користи.

Тужилац је за сведоке сараднике тражио знатно мање казне.

Тако је предложио да Небојша Јоксовић добије не више од шест месеци затвора, Радан Адамовић не дуже од десет, док је за Драшка Вуковића тражио не више од осам месеци.

Овај процес који се води по шест спојених оптужница против укупно 36 окривљених, од којих је још њих 14 у бекству, почео је у октобру 2009. године хапшењем првих осумњичених и запленом око две тоне кокаина у Уругвају, а касније је више пута проширен.

На оптуженичкој клупи Специјалног суда у Београду су осим Шарића још девет оптужених, других девет је закључило споразум о признању кривице, а тројица су добила статус сведока сарадника.

На оптуженичкој клупи су осим Шарића, Никола Димитријевић, Жељко Вујановић, Милош Цајић, Борислав Туњић, Никола Димитријевић, Живко Сибински, Бобан Стојиљковић, Марко Дабовић и Александра Мишић.

У априлу 2013. године у Специјалном суду у Београду је кренуло обједињено суђење Шарићевој групи по шест оптужница због шверца више од укупно 5,7 тона кокаина из Уругваја, Бразила и Аргентине у Западну Европу током 2008. и 2009. године.

У бекству су још Родољуб Радуловић, Горан Соковић, Марко Пандрц, Ненад Новаковић, Бошко Недић, Дарко Тошић, Дарко Газдић, Милован Миловац, Бојан Станојковић, Петар Обрадовић, Марко Рачић, Владимир Рачић, Михајло Ђоковић и Небојша Сретеновић. За њима је расписана Интерполова потерница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи