Читај ми!

Делимично потонуо сплав на Сави

Сплав на Сави "Мала Колубара" синоћ је делимично потонуо. Евакуисано је око 100 посетилаца и нема повређених.

Вода је почела да продире око 21 часа, а око 30 људи, међу којима 10 ватрогасаца, покушали су сајлама да на обалу Саве извуку сплав чијих се 160 квадратних метара нашло под водом.

Сплав-ресторан који је синоћ требало да буде свечано отворен, изненада је почео да тоне када се један од понтона напунио водом.

Помоћник министра грађевинарства задужен за инспекцијске послове Александар Симић рекао је са сплав у тренутку отварања није био регистрован и да је вероватно потонуо због преоптерећености.

Како је рекао, против власника ће највероватније бити поднета кривична пријава због угрожавања опште безбедности грађана.

"У тренутку отварања на сплаву се налазило стотинак људи па се сумња да је то један од узрока потонућа", рекао је Симић.

Додао је да је 19. марта, Управа за испитивање способности бродова наложила да се отклоне одређене неправилности и недостаци на пловном објекту што до данас није учињено.

Власник објекта је, како је додао, био задужен да прибави потребне дозволе и да се региструје у Лучкој капетанији где би Републичка инспекција пловидбе могла да исконтролише објекат и пусти га у рад.

"Самим тим би избегао кривичну пријаву коју ће највероватније добити због угрожавања опште безбедности грађана", навео је Симић.

Рекао је и да Министарство грађевине, саобраћаја и инфраструктуре уназад месец дана континуирано, два пута недељно, контролише све пловне објекте на Сави и Дунаву, а у сарадњи са Министарством за рад, Царином, Речном полицијом, Управом за опасне терете...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи