Читај ми!

Заступник: Осумњиченoг за удес у Мајуру вратити у затвор

Адвокат Братислав Стојановић, правни заступник Александра Миловановића чија је супруга средином јануара настрадала у саобраћајној несрећи, саопштио је да ће затражити смену тужиоца и враћање у притвор осумњиченог Перице Јовића који се тренутно налази на слободи.

Перица Јовић (58) из Мајура код Јагодине, са 2,42 промила алкохола у крви, ударио је аутомобилом 16. јануара у Мајуру 29-годишњу Драгану Миловановић на тротоару, мајку троје деце, која је умрла четири дана касније, преноси Танјуг.

У записнику о извршеном увиђају стоји да се возило, којим је управљао Јовић, кретало неприлагођеном брзином, да је "предњом десном страном ударило Драгану, која се кретала са кћерком" и која је од ударца о земљани тротоар задобила повреде главе.

Умрла је четири дана касније у Општој болници у Ћуприји "услед повреда можданих структура".

Јовић, и поред тога што се терети да је "извршио кривично дело тешко дело против безбедности јавног сабраћаја", после скоро два месеца проведених у притвору пуштен је на слободу, рекао је Стојановић на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, истрага је завршена, али је одбрана незадовољна поступком који дуго траје па је припремила захтев за изузеће тужиоца (Миомира Васића) због његових "добрих односа са браниоцем осумњиченог и одуговлачења".

"Тражићемо да предмет узме главни тужилац или његов први заменик, који су ван Јагодине и који би били објективнији и непристрасни", објаснио је Стојановић.

Истакао је, да ће с обзиром на дело и начин на које је почињено, "тражити враћање осумњиченог у притвор" и додао да се ради о кривичном делу за које је предвиђена казна од 12 година затвора. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи