Читај ми!

Стефановић: Значајан помак у случају Битићи

У истрази о убиству браће Битићи направљен је значајан напредак и сада имамо неке нове доказе, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и додао да очекује да ће тај случај бити расветљен.

Прецизирао је да нови докази указују да је било још особа на месту где је извршен злочин као и да су ти докази проистекли из база мобилне телефоније и листинга телефона, пренео је Танјуг.

"Први део истраге је урађен веома лоше и промашени су и пропуштени неки круцијални докази. Ми данас имамо неке нове доказе", рекао је Стефановић.

Навео је и да није урађено вештачење наоружања које је било 1999. године у употреби код неких од осумњичених, али да је МУП дошао у посед тог наоружања и да се вештачења раде.

"Уз неколико других материјалних доказа...мислим да смо направили значајнији напредак него што је било урађено до сада и ја се надам да ћемо и ово убиство расветлити", рекао је Стефановић.

"Србија испунила критеријума за поглавља 23 и 24" 

Министар Стефановић се састао са директором за Западни Балкан Генералног директората за политику суседства и преговоре о проширењу ЕУ Жаном Ериком Пакеом

Навео је да је Европска комисија у највећој мери задовољна решењима и методологијом из Акционог плана који је урађен за преговарачко поглавље 24 и да очекује да Србија добије зелено светло за отварање тог поглавља.

"Са Пакеом сам разговарао о нашој најновијој верзији Акционог плана коју смо предали Европској комисији... и добили смо прелазну оцену", рекао је Стефановић.

Паке је на састанку истакао да је Европска комисија позитивно оценила Акциони план за Поглавље 24.

Похваливши рад Министарства и Преговарачке групе за Поглавље 24, Паке је изразио наду да ће се завршна верзија Акционог плана ускоро наћи пред државама чланицама Европске уније.

Стефановић и Паке сагласили су се да у наредном периоду интензивирају комуникацију како би што пре дошло до отварања овог поглавља.

Министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, која је такође присуствовала састанку, истакла је да ће Влада Србије учинити све, што је до ње, да се стекну услови да се до краја године отворе поглавља.

"Да ли ће то бити поглавље 24, 23 или 35 на то ће утицати и процедуре унутар саме Европске комисије и наставак политичког дијалога Београда и Приштине", додала је Јоксимовић.

Поред министра Стефановића и министарке Јоксимовић, на састанку са Пакеом били су шефица Преговарачког тима Тања Мишчевић и шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Давенпорт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи