Читај ми!

Без расправе о специјалном суду док не стигне предлог закона

Скупштина Косова одржаће редовну седницу 4. јуна, али на њој неће бити расправе о оснивању Специјалног суда за злочине које је починила ОВК, одлучено је на седници Председништва парламента.

Расправе о специјалном суду неће бити све док Председништву не стигне предлог закона о специјалном суду, речено је на седници.

На прошлој седници парламента, расправа о Специјалном суду је одложена на предлог владајуће Демократске партије Косова, која је затражила да се поред амандмана за промену устава, посланицима достави и предлог закона о оснивању суда.

Предлог закона треба из Брисела да буде достављен влади Косова а онда прослеђен и председништву скупштине.

Председник Скупштине Косова Кадри Весељи је након данашње седнице Председништва рекао да ће истог дана када им предлог буде достављен, заказати седницу тог тела и одлучити о седници парламента, на којој ће се расправљати о оснивању Специјалног суда.

У Приштини се спекулише да захтев за достављање предлога закона представља куповину времена, јер владајуће странке нису обезбедиле већину посланичких гласова за оснивање суда.

"Странке на власти немају број за гласање о Специјалном суду, и зато одлажу расправу како би добиле у времену", рекао је након данашње седнице Председништва посланик опозиционе Иницијативе за Косово Хаџи Шаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи