Читај ми!

Петра Цвијић поново ослобођена оптужби

Други основни суд у Београду поново је ослободио водитељку РТС-а Петру Цвијић (36) оптужби да је својим аутомобилом ударила Слободана Бајића (73), који је преминуо од задобијених повреда.

Ослобађајућа пресуда Цвијићевој изречена је јуче, рекла је Танјугу портпаролка тог суда Данијела Богдановић.

На ту пресуду Тужилаштво има право да уложи жалбу Апелационом суду, који је Цвијићевој већ једном укидао ослобађајућу пресуду.

Апелациони суд сада мора да донесе правоснажну пресуду, а може да потврди ослобађајућу, или да отвори главни претрес и да преиначи ову одлуку.

Цвијићева је прошле године ослобођена оптужби за кривично дело тешко дело против опште сигурности, али је у мају Апелациони суд у Београду укинуо ту пресуду и наложио да јој се суђење понови.

У поновљеном поступку, Апелациони суд је препоручио рекострукцију догађаја на лицу места како би се утврдило право чињенично стање, подсећајући да је настрадали пешак одбачен 10 метара према датим скицама лица места, као и јер саобраћајно-техничким вештачењима није одговорено на питање – да ли је то било могуће у условима кретања брзином од 50 до 57 километара на час.

Цвијићева је Бајића ударила колима 9. јануара 2012. године у Водоводској улици. У првој оптужници коју је Прво основно тужилаштво подигло против водитељке, наводило се да је она Бајића ударила на пешачком прелазу.

После саобраћајног вештачења, којим је утврђено да пешак није био на зебри, и допунског вештачења које је то потврдило, Тужилаштво је изменило оптужницу и навело да пешак није био на пешачком, али да је Петра Цвијић била дужна да обрати пажњу.

Петра Цвијић је од почетка суђења тврдила да Бајића није ударила на пешачком прелазу већ  а коловозу, десетак метара пре прелаза за пешаке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи