Читај ми!

Косово, лов на заштићеног сведока

Име заштићеног сведока објављено на Фејсбуку свега дан пошто су припадници "дреничке групе" осуђени на укупно 59 година затвора због ратних злочина. Тужилаштво Еулекса упознато са случајем и разматра даље кораке.

Супруга Самија Љуштакуа, некадашњег команданта ОВК за Дреницу, који је осуђен на 12 година затвора, објавила је на Фејсбуку име заштићеног сведока, чији је исказ, наводно, био кључан за пресуду "дреничкој групи".

"Нека је срамота... за све лажи. Наш пријатељ је одлучио да, сведочећи неистинито, постане наш непријатељ. Мисија Србије је успешно извршена", написала је Фериде Љуштаку.

Заштићени сведок је сведочио путем видео-линка, а његово име се у судским списима појављује под шифром. Он је изјавио да је Љуштаку убио једног Албанца хицем из пиштоља.

"Тужилаштво Еулекса упознато је са овим случајем", рекао је портпарол мисије ЕУ на Косову Роланд Блес, наводећи да ће одлуку о даљим корацима донети судије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи