Блокирали пут због пресуде командантима ОВК

Неколико стотина грађана блокирало је магистрални пут Приштина-Пећ у селу Коморане у општини Глоговац у знак протеста због пресуда бившим командантима ОВК-а. Организован је и протест грађана у Србици.

Председник Удружења ветерана ОВК-а за Глоговац Енвер Хајдари рекао је за приштинске медије да је је пут блокиран у знак протеста због јучерашњих осуђујућих пресуда против Сулејмана Сељимија, бившег команданта Главног штаба ОВК, и других оптужених у случају Дреница 1 и Дреница 2, преноси Бета.

Због блокаде створена је велика колона возила, пошто се у том делу са магистралним путем Приштина-Пећ повезује и ауто-пут према Тирани.

Приштински медији јављају и да је у Србици почео протест грађана из те општине против Еулекса, такође због јучерашњих пресуда.

На улицама Србице је више од хиљаду грађана који носе пароле против Еулекса и против "неправдених" пресуда суда у Косовској Митровици.

Протест су организовале организације бивше ОВК и радници општине Србица, чији је председник Сами Љуштаку осуђен на 12 година затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи