Настављено суђење Шарићу

Изношењем завршних речи одбране у Специјалном суду у Београду данас је настављено суђење Дарку Шарићу и осталим оптуженима за организовање шверца кокаина из Латинске Америке у Европу.

Суђењу не присуствује један од Шарићевих бранилаца Радослав Баћовић, а први пут се у судници појавио оптужени Михајло Ђоковић, који је био у бекству, а који је за викенд екстрадиран из Италије.

Против оптуженог Ђоковића водиће се одвојени поступак, одлучило је судско веће, а како би се уштедило време суђења.

Завршну реч први је почео да износи адвокат оптужених Милоша Цајића и одбеглог Марка Пандрца, Милан Вујин.

Вујин је рекао да би суд требало да одбаци оптужницу против његовог брањеника за два кривична дела - удруживање ради вршења кривичног дела и неовлашћено стављање у промет опојних дрога, јер, како је навео, поступак може да се води само ако се Цајић за иста дела терети и у државама у којима га оптужница терети да је ова дела починио, а суд за то није прибавио потврду.

Након што сви браниоци оптужених дају завршну реч, суд ће одредити датум изрицања првостепене пресуде.

Тужилаштво за организовани криминал у својим завршним речима, пре десетак дана предложило је Специјалном суду да Шарића и остале, осуди на максималну казну затвора од 30 до 40 година затвора због организовања криминалне групе и кријумчарења укупно 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу.

Тужилац је за сведоке сараднике тражио знатно мање казне. Тако је предложио да Небојша Јоксовић добије не више од шест месеци затвора, Радан Адамовић не дуже од десет, док је за Драшка Вуковића тражио не више од осам месеци.

Овај процес се води по шест спојених оптужница против укупно 36 окривљених, од којих је још њих 14 у бекству, а почео је у октобру 2009. године хапшењем првих осумњичених и запленом око две тоне кокаина у Уругвају.

На оптуженичкој клупи Специјалног суда у Београду су осим Шарића још девет оптужених, других девет је закључило споразум о признању кривице, а тројица су добила статус сведока сарадника.

На клупи су осим Шарића, Никола Димитријевић, Жељко Вујановић, Милош Цајић, Борислав Туњић, Никола Димитријевић, Живко Сибински, Бобан Стојиљковић, Марко Дабовић и Александра Мишић.

У бекству су још Родољуб Радуловић, Горан Соковић, Марко Пандрц, Ненад Новаковић, Бошко Недић, Дарко Тошић, Дарко Газдић, Милован Миловац, Бојан Станојковић, Петар Обрадовић, Марко Рачић, Владимир Рачић и Небојша Сретеновић. За њима је расписана Интерполова потерница.

Дарко Шарић предао се властима у Србији 18. маја 2014. године, после четири и по године бекства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи