Нови детаљи о плановима "кумановске групе"

План такозване "кумановске групе" на Косову био је напад на затвор у Грдовцу код Подујева, како би са ослобођеним криминалцима отишли у Сирију и прикључили се Исламској држави, пише "Коха диторе".

Приштински лист преноси да "постоји основана сумња да су сви осуђени међусобно комуницирали, покушавајући да организују напад на затвор високе безбедности у Грдовцу, општина Подујево, ради бекства са издржавања казне осуђених Бурима Баше, Бедри Краснићија и осталих".

"Индоктринирани исламским верским фанатизмом, план је био да се после бекства прикључе терористичким групама у рату Исламске државе у Сирији", пише у одлуци о покретању истраге.

Бедри Краснићи је био члан бивше Ослободилачке војске Косова. Једном пресудом осуђен је на 27 година затвора због убиства полицајаца Сабахате Тољај и Исуфа Хакљаја, а другом на 17 година због отмице бизнисмена Азема Морине.

Убијена Сабахате Тољај и њен колега Хакљај су истраживали убиство Тахира Земаја.

Бурим Баша је осуђен на 16 година затвора због неких кривичних дела, углавном пљачки. Успевао је да побегне из затвора неколико пута. Претио је да ће убити судију Врховног суда Ваљдетe Даку, наводи Коха диторе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи