Читај ми!

Косово, ухапшене девојке које су хтеле да се придруже ИС

Косовска полиција ухапсила је две девојке које су планирале да се придруже организацији Исламска држава, пише приштински дневник "Зери". Екрем Хасани из општине Клина, који је отишао да се бори на страни џихадиста, убијен је у среду.

Ћендреса Зејнулаху и Алтина Саљиху из села Трпеза код Витине, другарице из детињства, кренуле су 28. марта, без ичијег знања, да се прикључе исламистичким групама у Сирији, преноси Танјуг.

Девојке су ухапшене у покушају илегалног преласка границе са Македонијом, наводи дневник Зери, а њихови родитељи нису знали ништа о плановима за одлазак у Сирију.

Зери наводи да неки имами већ неко време упозоравају да су косовске институције и Исламска заједница Косова одговорни за ширење верског екстремизма.

Девојчице су, иначе, ученице завршних разреда основне школе "Хисен Трпез" у селу Трпези, а овај догађај шокирао је све мештане тог села у коме живи око 2.200 становника.

Екрем Хасани из општине Клина на Косову и Метохији, који је отишао у Сирију да се бори за Исламску државу, убијен је у среду, пишу приштински медији.

Хасани је, према изворима листа Експрес, убијен током борбе у једном граду Сирије, чије име се не наводи, а о његовој погибији се сазнало у суботу, преноси Танјуг.

Иначе, Екрем и његов брат Арбен Хасани су у Сирију отишли са породицама, подсећа лист.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи