Читај ми!

Потврђена оптужница против Дулића

Специјални суд у Београду потврдио је оптужницу против некадашњег министра за заштиту животне средине и просторног планирања Оливера Дулића, његовог тадашњег сарадника Небојше Јањића и Зорана Дробњака, директора "Путева Србије", коју је против њих због злоупотреба приликом издавања дозвола за рад предузећу "Нуба инвест" подигло Тужилаштво за организовани криминал.

Окривљени имају право да изјаве жалбу на оптужницу Апелационом суду у Београду.

Дулићев бранилац Стевица Чукић рекао је Танјугу да још није добио решење о потврђивању оптужнице, али да ће се на њега сигурно жалити.

Уколико је кривично ванрасправно веће суда потврдило оптужницу, када добијемо решење уложићемо жалбу Апелационом суду, рекао је Чукић. Тек пошто је Апелациони суд потврди својим решењем оптужница ће постати правоснажна, а потом ће моћи да се закаже почетак суђења.

Истрага против Дулића и осталих покренута је у септембру 2012. године. У међувремену је тужилаштво подизало оптужницу два пута али је она одлуком суда враћана на допуну истраге. Ово је трећа оптужница у том случају, подигнута у новембру прошле године.

Оптужницом се Дулић, Јањић и Дробњак терете да су приликом издавања локацијских и грађевинских дозвола за постављање мреже оптичких каблова инвеститорима линијских инфраструктурних објеката телекомуникационе мреже прибавили имовинску корист у износу од преко осам милиона динара.

На тај начин су извршили продужено кривично дело злоупотреба службеног, навело је у саопштењу тужилаштво након подизања оптужнице.

Према тврдњама Тужилаштва, издавањем захтеваних дозвола омогућено је „"Нуби" да приступи изградњи оптичке мреже каблова на државним путевима којима управљају „Путеви Србије" и то на најважнијим коридорима од Београда до границе са Хрватском, Мађарском, Румунијом, Бугарском и Македонијом.

Поред тога, како се наводи, Дулић, Јањић и Дробњак су „Нуба инвест" ставили у повлашћени положај у односу на друге заинтересоване инвеститоре који су се обраћали са истим захтевима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи