Шаровић: Не осећам се кривим за паљење америчке заставе

Заменик председника СРС-а Немања Шаровић изјавио је у Вишем суду у Београду да се не осећа кривим због паљења заставе САД на протесту одржаном у новембру 2012. године поводом ослобађајуће пресуде Хашког трибунала бившем команданту ОВК Рамушу Харадинају. Тужилац тражи максималну казну од 100.000 динара.

Немања Шаровић је на припремном рочишту у поступку који се против њега води због кривичнг дела повреда угледа стране државе или међународне организације рекао да сматра да је цео процес против њега политички монтиран, преноси Танјуг.

Шаровић је предложио да се као сведоци на суђењу саслушају амерички амбасадор Мајкл Кирби, председник СРС Војислав Шешељ, републички тужилац Загорка Доловац, као и чланови СРС Вјерица Радета и Зоран Красић и полицајац који је поднео кривичну пријаву.

Тужилац је предложио да се Шаровић осуди на новчану казну од 100.000 динара што је максимална казна за то кривично дело.

Шаровић је оценио да то показује "острашћеност" тужиоца који, како је рекао, зна да је он на бироу и да прима 23.000 динара месечно, од чега 20.000 динара даје на алиментацију.

Главни претрес (суђење) је заказан за 1. април.

Поступак против члана Председничког колегијума СРС Александра Дражића због истог дела је раније раздвојен и окончан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи