Преврнуо се "Ластин" аутобус у Хрватској, 17 повређених

"Ластин" аутобус на линији Сплит–Београд преврнуо се јутрос око 3.30, а повређено је свих 17 путника. Седморо повређених биће задржано у болници у Хрватској, а преосталих 10 вечерас се враћа у Србију.

Путници који се враћају у Србију кренули су око 16 часова из болнице у Сиску и тренутно се налазе у полицијској станици у близини тог града, где преузимају своје личне ствари и документа и очекује се да ускоро крену ка Србији, преноси Танјуг

Њихов долазак у Србију очекује се око 21 час и 30 минута.

Предузеће "Ласта" саопштило је да је у возилу било 17 путника. Конзул Србије у Хрватској Зоран Васиљевић обишао је повређене путнике збринуте у Општој болници у Сиску и пружена им је сва неопходна помоћ како би се вратили у Србију, речено је Танјугу у Министарству спољних послова. 

Према наводима локалних медија, међу путницима је било и троје малолетних.

Конзул Васиљевић је рекао да је четворо путника било збринуто у Дому културе у Поповачи, један путник је превезен у болницу у Загребу, одакле је пуштен, а 12 је смештено у болницу у Сиску.

Према његовим речима, од 12 хоспитализованих, једна жена је оперисана, а седам повређених је задржано у болници.

Нико од путника није животно угрожен, а повратак за Србију се очекује "Ластиним" аутобусом у току вечери. 

Како је наведено, троје путника има повреде које изискују даље праћење и надзор лекара, једна особа је задобила потрес мозга, а троје их је задржано превентивно.  

Полиција је изашла на место удеса ради увиђаја, возачи су одведени на вађење крви, а возило је одвезено на технички преглед, рекао је Васиљевић.

"Педесеттрогодишњи возач је због недржања стране кретања точковима захватио земљану површину, па је аутобус слетео на травнату површину и преврнуо се на бок. Због изазивања несреће, против возача ће бити поднета кривична пријава", каже потпарол ПУ сисачко-мославачке регије Сања Кланичка. 

Директор за саобраћај у ЈП "Ласта" Зоран Шарац истиче да у овом тренутку нема информација о узроку несреће.  

"То ће истрага показати, али оно што могу да кажем јесте да је возило пре три месеца прошло редован технички преглед и да је прошло канал дневне неге приликом припреме за одлазак на редовну линију", каже Шарац.

Возачи Р. Ј. (54) и З. И. (55), који у "Ласти" раде више од 20 година, након теста, који је показао нула процената алкохола у крви, упућени су на даље испитивање.  

Пртљаг и личне ствари, укључујући пасоше, после пописа полиције биће враћени путницима. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи