Обједињено суђење Мишковићу одложено за 10. фебруар

Почетак обједињеног суђења власнику "Делта Холдинга" Мирославу Мишковићу и осталим окривљеним за оштећења путарских предузећа и крушевачке фабрике мазива "ФАМ" одложен је данас за 10. фебруар, због штрајка адвоката.

Оба суђења нису могла да се одрже од септембра због недоласка адвоката у суд, а њихово присуство је обавезн, наводи Танјуг.

Судија Маја Илић најавила је распоред суђења до средине лета, па ће се тако суђење држати и 11. и 23. фебруара. У марту су одређени термини за 2, 3, 4, 5 и 6 март.

Суђење је планирано и за 7, 8, 9. април као и 27. и 28. април, затим 17, 18, 19, 20, 21 и 22. мај, 8, 9, 10, 11, и 12. јун као и 15, 16 и 17. јул.

Суђења ће се одржавати у великој судници Палате правде у Савској улици.

Сви оптужени су се данас појавили у Специјалном суду у Београду.

Након одлагања суђења, кратко су се споречкали Мирослав Мишковић и судије Илић око њене опаске да Мишковић "доводи јавност" док је он тврдио да је реч о "страним посматрачима" и да не доводи јавност.

Судија му је указала да су страни посматрачи са аспекта суда јавност у судиници.

Мишковић и још 14 окривљених из оба случаја су сада оптужени у једном процесу, који ће практично кренути испочетка и водиће га судија Маја Илић.

У процесу у којем је Мишковић био првоокривљени суђење је водио судија Владимир Вучинић.

До спајања поступака у случају оштећења путарским предузећа у којем је првоокривљени Мирослав Мишковић са случајем оштећења ФАМ-а из Крушевца дошло је у првој половини децембра на предлог одбране власника Нибенс групе Мила Ђурашковића који је оптужен у оба случаја.

Кривично ванпретресно веће Специјалног суда усвојило је његов предлог јер су махом исти оптужени у оба случаја, као и зато што су оба поступка у почетној фази извођења доказа.

На оптуженичкој клупи сада су Мило Ђурашковић, Дејан Јефтић, Ристо Ристић, Бора Јелић, Бранислав Јовасовић, Љиљана Костић, Срђан Филиповић, Мирослав Мишковић, Марко Мишковић, Милутин Гашевић, Зоран Михаиловић, Здравко Рашо, Предраг Филиповић, Живојин Петровић и Јадранка Бадрић.

На почетку обједињеног суђења оптужени ће се поново изјаснити о кривици пред новим судским већем, а моћи ће и детаљно да изнесу своју одбрану или да је само допуне.

Против Мишковића и Ђурашковића, као и још осам оптужених, води се кривични поступак због оптужби да су оштетили путарска предузећа за више милиона евра.

Случај "ФАМ" покренут је пре поступка против Мишковића.

Мишковић, његов син Марко и Ђурашковић били су ухапшени у децембру 2012. године.

Пуштени су да се бране са слободе уз јемства од више милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи