Читај ми!

Истрага: Слободан Гаврић – трговац или терориста

Налази истраге о Слободану Гаврићу, ухапшеном пред крај прошле године у Приштини са скоро 13 килограма супстанце за израду експлозива, више говоре о томе да се ради о трговцу него о особи која је планирала терористичке акције, преноси приштински лист "Коха диторе".

Одмах по хапшењу, Слободана Гаврића су приштинске власти означиле "терористом ", који је планирао да дигне у ваздух хотел "Гранд" или католичку катедралу у центру Приштине.

Гаврић је дуже путовао аутомобилом натовареним експлозивом. Чак је са тим товаром три пута улазио и излазио са Косова. Српски држављанин који је ухапшен 25. децембра је био смештен у хотелу "Гранд", где се пријавио под пуним именом и презименом док је аутомобил са београдским таблицама паркирао на хотелском паркингу.

Гаврић је са собом имао и писмо у коме су описане улице у Приштини и одредиште код "Три шешира" у близини Катедрале. Објашњење које је дао, било је да је ту требало некоме да испоручи експлозив и да је чекао његов позив", пише лист.

Додаје да је операцију откривања и хапшења Гаврића водила Косовска информативна агенција, из које су само две особе и шеф Башкима Смакај били упућени у ток ствари. Оба та званичника, су водила "операцију" из хотела "Гранд" у Приштини.

Агенти су известили полицију о кретању осумњиченог и он је ухапшен у насељеном делу града.

У међувремену КИА није сарађивала са Специјалном полицијом Косова. Тужилаштво каже да није имало никакве контакте са званичницима ове агенције.

Гаврићу је после хапшења одређен једномесечни истражни притвор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи