Читај ми!

Остаје кауција оптуженима из Дреничке групе

Косовски Апелациони суд одбацио је као неосновану жалбу Специјалног тужиоца Косова, на одлуку суда у Митровици да одреди кауције за шесторицу оптужених из тзв. Дреничке групе и да буду пуштени да се бране са слободе.

Кривично веће Одељења за злочине Апелационог суда, састављено од једног међународног и двојице локалних судија, одлучило да одлука Суда у Митровици против окривљених остаје на снази, преноси Фонет.

Све особе су оптужене у више тачака да су починиле кривично дело ратни злочин против цивилног становништва, у складу са чланом 22. и 142. Кривичног закона Социјалистичке Федеративне Републике Југославије, који је тренутно утемељен у члану 31. и 152. Кривичног законика Косово, саопштио је Апелациони суд.

Апелациони суд сматра, између осталог, да је прекид притвора и његова замена мером кауције, законита одлука првостепеног суда.

Ризици које помиње Специјално тужилаштво Косова, попут застрашивања сведока и опструкције поступка, постоје и даље, али да је њихов ниво несразмеран мери притвора у овој фази поступка, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи