Читај ми!

Космајцу притвор до 30 дана

Драгославу Космајцу одређен притвор до 30 дана, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Говорећи о истрази поводом инцидента на утакмици Србија – Албанија, Стефановић је рекао да је реч о добро организованој акцији, с намером да се понизи Србија.

Небојша Стефановић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је притвор одређен и још двојици Космајчевих саучесника из Београда.

Стефановић је рекао да не може да говори о свим детаљима истраге, али је објаснио да се оно што је предато Тужилаштву, креће од утаје пореза, преко преваре и злоупотребе службеног лица и фалсификовања исправа.  

"Концентрисали смо се на оно што је потпуно доказиво", навео је Стефановић и истакао да ће то омогућити да се открију начини на које је имовина стечена.

Стефановић је навео да је четворомесечна истрага показала да је постојала шира подршка Космајцу. Рекао је да не би искључио људе из државних структура који су омогућили да се све то одвија.

"Очигледно је да ће истрага морати да се прошири у том смислу", рекао је Стефановић.  

Драгослав Космајац, који је означен као највећи нарко-дилер у Србији, и још седам особа осумњичених за саучесништво ухапшени су јуче.

Говорећи о истрази поводом инцидента на фудбалској утакмици између Србије и Албаније, Стефановић је рекао да је албански држављанин из Италије увезао дрон у Србију. Рекао је да верује да је то учињено по налогу албанских власти.

"Очигледно да је то било добро планирано и да је неко то свесно урадио покушавајући да понизи Србију", рекао је Стефановић и истакао да смо показали да смо народ који уме да штити своје интересе.

Када је реч о данашњој изјави Едија Раме о Косову на конференцији за новинаре, Стефановић је рекао да је био поносан на реакцију председника Владе Србије јер је одговорио оштро и искрено. 

Истакао је да је одговор Александра Вучића био државнички у заштити интереса грађана.  

"Био сам изненађен недипломатским тоном и бруталном провокацијом премијера Албаније. Али то више говори о њему него о нама, јер смо све учинили да посета прође цивилизовано и пристојно. Поштујемо госте, али и интересе народа и државе", истакао је Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи