Читај ми!

Велимир Илић не исплаћује одштету новинару

Министар без портфеља Велимир Илић још није исплатио одштету од 1,3 милиона динара новосадском новинару Владимиру Јешићу, због физичког напада и псовања пред камерама 2003. године.

Основни суд у Чачку упутио је више дописа надлежном министарству, као и један допис председнику Владе Србије Александру Вучићу, у којем од њега тражи да предузме одговарајуће кораке како би надлежно министарство по решењу суда скидало средства са плате министру Велимиру Илићу, преноси Бета.

У допису суда Вучићу, у који је Бета имала увид, наводи се да надлежно министарство већ два пута није извршило одлуку суда.

"Потребно је да у оквиру овлашћења која имате као председник владе, предузмете све мере и радње како би решење о извршењу од 30. децембра 2013. године било спроведено", наводи се у допису.

Према решењу суда, Велимиру Илићу треба да се скидају две трећине износа плате и да се пребацују на рачун Владимира Јешића.

Крајем прошле године, Основни суд у Чачку укинуо је решење о извршењу наплате судске новчане пресуде против Велимира Илића, јер је адвокат новинара Владимира Јешића написао поднесак латиничним писмом.

Илић је Јешића напао 2003. године, на снимању интервјуа за новосадску Телевизију Аполо, у просторијама Нове Србије у Београду. Он је новинара тада шутнуо ногом, извређао, псовао и покушао физички да га нападне.

Владимир Јешић каже да је овај случај још један показатељ колико су министри у влади "бахати" јер не признају ни одлуке суда.

"Ако је суд утврдио да ме је Илић шутнуо, а он тврди супротно, јасно нам је колико је бесмислено очекивати да ће било ко од њих поштовати законе, па можемо очекивати да ће поновити исте ствари, а нарочито нападе на новинаре", каже Јешић.

Додаје да ће новац од пресуде уплатити у хуманитарне сврхе за помоћ Дому за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику.

Јешић подсећа и да је против Илића поднео и кривичну пријаву због истог случаја, али се Илић тада позвао на посланички имунитет и тако "избегао" суђење.

Навео је и да је насилник који је Илића напао 2010. године на улици у Београду врло брзо потом ухапшен, а касније и осуђен на две године затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи