Читај ми!

Луначек: Корупција у Еулексу брине целу ЕУ

Ако је Мисија ЕУ укључена у корупцију на Косову онда то није забрињавајуће само за ту мисију, него за целу ЕУ, рекла је потпредседница Европског парламента Урлике Луначек. Меучи: Еулекс ће сарађивати са независним правним стручњаком ЕУ.

У интервјуу за емисију "Живот на Косову" Урлике Луначек је рекла да слуша људе који кажу да су "Косовари успели да корумирају и Европску заједницу", преноси Танјуг.

"Има тренутно и оних који кажу да су Косовари инфицирали ЕУ и да су сви корумирани, те због тога нам не треба држава Косово, а не треба нам ни ЕУ", рекла је Луначек, а преносе медији у Приштини.

Навела је да то питање треба да се разјасни и унутар мисије ЕУ и нагласила да је за њу забрињавајуће ако истрага не почне што пре.

Луначек је рекла да јој је познато да је већ почела истрага о умешаности бившег председника скупштине судија Еулекса Франческа Флорија, али да за друге не зна.

"Ако је било корупције унутар Еулекса ти људи треба да буду осуђени", рекла је она и закључила да је "корупција унутар мисије ЕУ је најгаднија ствар коју можете да замислите".

Шеф Еулекса Габријел Меучи изјавио је у међувремену да ће мисија ЕУ на Косову у потпуности сарађивати са независним правним стручњаком којег је висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини именовала после тврдњи о корупцији међу службеницима Еулекса, пише данас приштинска штампа.

"Отворена и транспарентна спољна анализа је кључни корак ка обнови поверења између Еулекса и наших партнера нализа је у најбољем интересу свих", рекао је Меучи по повратку са консултација у Бриселу.

"Нећу толерисати било какву корупцију под мојим вођством", поручио је Меучи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи