Допуна истраге за убиство Николе Бојовића

Специјални суд у Београду наложио је допуну истраге против седморице осумњичених за убиство Николе Бојовића који је 29. априла прошле године изрешетан у центру Београда, а који је рођени брат Луке Бојовића.

Кривично ванпретресно веће тог суда донело је 12. септембра наредбу да Тужилаштво за организовани криминал у року од три дана донесе наредбу о допуни истраге, ради бољег разјашњења стања ствари да би се испитала основаност оптужнице, наводи се у информацији суда достављеној Танјугу.

Наведену одлуку суд је донео приликом преиспитивања оптужнице, која је била подигнута почетком августа, након извршеног увида у списе предмета и писане одговоре на оптужницу које су поднели браниоци окривљених, додаје се у информацији суда.

Суд сматра да је у допуни истраге потребно испитати још неке сведоке, прибавити одговарајућу документацију и спровести одређена вештачења да би се испитала основаност оптужнице и постојање оправдане сумње да су окривљени учинили кривична дела која им се стављају на терет, прецизира суд.

Под истрагом Тужилаштва за организовани криминал су Слободан ССарановић и Ратко Кољеншић из Црне Горе, затим Милош Делибашић, Милош Војиновић, Славиша Новаковић, Саша Цветановић и Горан Бојанић.

Оптужницом чија је допуна наложена Шрановићу и Делибашићу на терет се ставља да су организовали криминалну групу ради вршења кривичних дела са елементима насиља ради стицања имовинске користи, а осталим окривљенима да су постали њени чланови.

Шарановић, Кољеншић и Цветановић су оптужени за тешко убиство Николе Бојовића.

Међутим, јуче је и црногорско тужилаштво подигло оптужницу против Шарановића и Кољешнића за исто убиство, што објашњава одбијање Црне Горе да их изручи Србији.

Делибашић, Војиновић, Новаковић и Шарановић су оптужени и због тешког убиства Милоша Видаковића из Панчева, у јулу 2013. године у Будви.

Цветановић и Делибашић и Новаковић су у притвору.

Поступак за убиство Видаковића води се пошто су правосудни органи Црне Горе уступили кривично гоњење српском тужилаштву за организовани криминал.

Истрага је спроведена због убиства рођеног брата Луке Бојовића који се сумњичи да је преузео вођство "земунског клана" 2003. године и наложио више убистава и покушаја убистава.

Лука Бојовић је у притвору у Шпанији где му се суди за убиство Милана Јуришића и друга кривична дела, а у Специјалном суду у Београду му се суди у одстуству за три убиства и два покушаја убиства.

Никола Бојовић (39) изрешетан је наочиглед бројних пролазника, 30. априла 2013. године у 7.00 сати у Улици царице Милице код броја 11 када је кренуо у пекару. У њега је тада испаљено 15 хитаца.

Осам дана након убиства Видаковића у Будви 24. јула 2013. по потерници Србије ухапшени су црногорски држављани Слободан Шарановић и Ратко Кољеншић због сумње да су пар месеци раније организовали убиство Николе Бојовића.

Сумња се да је повод за убиство Николе Бојовића наводна освета Слободана Шарановића, чији је брат Бранислав убијен у октобру 2009. у Београду.

Као непосредни извршилац убиства Николе Бојовића сумњичи се Саша Цветановић звани Пит бул (34). Он је 30. августа 2013. године ухапшен у црној Гори, а после пар месеци је изручен Србији.

Делибашић је у марту изручен Србији из Црне Горе због кривичног поступка који се против њега води пред Специјалним судом у Београду учешћа у пљачки златаре "Израел дајмонд центар", у Коларчевој улици у Београду, али је у априлу пуштен из притвора, пошто га је суд ослободо оптужби због недостатка доказа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи