Читај ми!

Дарку Костићу притвор до 30 дана

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана Дарку Костићу, осумњиченом за силовање и убиство Иване Подрашчић (14) из Батајнице.

Дежурни судија за претходни поступак одредио је Костићу притвор због опасности од бекства, бојазни да би пуштањем на слободу ометао истражни поступак утицајем на сведоке који треба да буду саслушани, али и због постојања околности које указују да би у кратком временском периоду могао да понови извршење кривичног дела, наводи се у информацији Вишег суда достављеној Танјугу.

Министар правде Никола Селаковић рекао је да се дело за које се терети Дарко Костић  квалификује као тешко убиство за које прети казна од 30 до 40 година затвора.

"По овоме што сам видео из медија и о чему сам обавештен, реч је о оптужби за тешко убиство, а за то прети казна од 30 до 40 година затвора", рекао је Селаковић одговарајући на питање да ли је довољно оштра казненена политика за тако тешка дела.

Тело Иване Подрашчић која је нестала 31. јула, нађено је јуче у запуштеној кући у Раковици. Како је јуче саопштио директор полиције Милорад Вељовић, девојчица је најпре силована 31. јула, а затим убијена тупим предметом, односно мотиком.

Девојчица (14) је, према тврдњама родитеља, 29. јула отишла из куће и од тада се никоме није јављала, а они су тада навели да је она и раније умела да оде од куће, али да се никада није догодило да је нема толико дуго.

Дарко Костић је вишеструки преступник повратник.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи