Читај ми!

Спречен шверц вредних маркица и новчића

На граничном прелазу Хоргош спречен је покушај кријумчарења кованих новчића, златника и поштанских маркица из Србије.

Сви нумизматички предмети откривени су јуче током контроле возила "фолксваген голф" којим је управљао 48. годишњи белгијски држављанин, албанске националности, саопштила је Управа царине.

Возач се цариницима представио као угоститељ и рекао да путује из Македоније у Белгију, и да само пролази кроз Србију.

Цариници су, ипак, одлучили да изврше детаљан преглед и том приликом су у пртљагу открили 28 кованих новчића различите старости и порекла. Међу њима се налазило и шест златника који датирају из 12. века и 590 старих поштанских маркица из разних земаља.

Пре нешто више од две седмице на Хоргошу је спречено кријумчарење нумизматичке колекције од око 1.500 предмета, пише у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи