Читај ми!

Огњеновић и Бацковић се бране са слободе

Некадашњи генерални директор "Галенике" Ненад Огњеновић и бивши председник Управног одбора те компаније и директор СПС-а Дејан Бацковић пуштени су данас из притвора окружног затвора у Београду, речено је Танјугу у Управи за извршење кривичних санкција.

Огњеновић и Бацковић ће се, на основу одлуке Специјалног суда, бранити са слободе у даљем току кривичног поступка који се против њих води због сумње да су са другим осумњиченима оштетили ту компанију за 75 милиона евра.

Они су били у притвору од краја маја ове године када је покренута истрага против њих и још седам осумњичених да су оштетили "Галенику" и прибавили противправну имовинску корист за друга правна лица.

Том, трећом по реду, истрагом за махинације у "Галеници" је у мају поред Огњеновића и Бацковића обухваћено још седам лица.

Они се сумњиче да су од 2008. до краја 2012. године, оштетили "Галенику" за више од 75 милиона евра и за тај износ прибавили противправну имовинску корист за "Велефарм", "Велефарм холдинг а.д." и друга повезана правна лица.

У првом кривичном поступку против Огњеновића и још девет оптужених ускоро би требало да крене суђење, а други је у фази окончања истраге.

У кривичним поступцима који се односе на "Галенику" и одговорна лица из те компаније обухваћене су спорне активности које су према сумњама Тужилаштва узроковале штету за "Галенику" од преко 100 милиона евра.

Крајем јула у овој истрази су пред Тужилаштвом за организовани криминал сведочили и председник СПС-а и министар спољних послова Ивица Дачић, као и високи функционер те стране странке Бранко Ружић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи