Протест родитеља због пресуде за смрт Бриса Татона

Удружење "Хоћемо истину", које чине родитељи навијача Партизана, осуђених за убиство Француза Бриса Татона 2009. године, протестовало је у Београду због, како су навели, "вишегодишњег судског терора" који се спроводи против њихове деце.

Жарко Пузигаћа, чији је син Дејан одлуком Апелационог суда осуђен на 14 година затвора због учешћа у убиству Татона, рекао је за агенцију Бета да је на делу одуговлачење поступка који је "пун неистина и лажи".

"Ни после пет година не назире се одлучност суда да крене путем истине. Сведоци који су први дошли до Татона и који су позвали Хитну помоћ, ни након пет година нису уведени у поступак, што потврђује да се ради о фарси", рекао је Пузигаћа.

Наводи да "чуди шта сада спречава суд да узме у обзир несумњиве чињенице и доказе које је изнела одбрана а који потврђују да нико од осуђених није имао контакт са Татоном".

Пузигаћа је рекао да родитељи осуђених за убиство Француза очекују одлуку Апелационог суда о отварању новог поступка, додајући да због привођења Ђорђа Прелића, кога је у јуну ове године Шпанија изручила Србији, сам закон предвиђа понављање поступка.

Петнаестак учесника протеста, одржаног испред гараже на Обилићевом венцу, у чијој близини је 2009. године страдао навијач из Француске, носило је транспаренте на којима је писало "Случај Татон- Зашто суд игнорише сведоке", "Године обмане, лажи, конструкције, хоћемо истину", и "Доказе сакрила полиција".

Полиција је обезбеђивала скуп у центру Београда који је протекао без инцидената.

Француз Брис Татон претучен је на Обилићевом венцу уочи фудбалске утакмице између Партизана и Тулуза, 17. септембра 2009. године. Дванаест дана касније преминуо је у болници.

Виши суд у Београду осудио је у јануару 2011. године, 14 навијача Партизана на укупно 240 година затвора због учешћа у том кривичном делу, али је те казне смањио Апелациони суд, који их је правоснажно осудио на 106 година затвора.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи