Приштина, у тужилаштву 23 предмета ратног злочина

У специјалном јавном тужилаштву на Косову постоје 23 предмета за ратне злочине и 11 случајева тероризма због повезаности са терористичким организацијама у рату у Сирији, рекла је тужитељка Севиде Морина.

Севиде Морина је синоћ у емисији РТК "Правда на Косову", како преносе медији у Приштини, рекла да су тужиоци спремни да истражују ратне злочине, јавља Танјуг.

"Предмет истраге за ратне злочине су 23 лица, сви Албанци. Постоји спремност да радимо на тим случајевима, али да ли ћемо успешно окончати, то ће се видети", рекла је Морина.

Што се тиче тероризма, Морина је рекла да се специјално тужилаштво бави са 11 случајева повезаности са терористичким организацима као што су Исламска држава Ирака и Сирије (ИСИС) и Ал Нусра, сиријски огранак Ал Каиде.

"У последње време суочавамо се са појавом одласка наших младих људи у рат у Сирији. Они се прикључују организацијама као што су ИСИС и Ал-Нусра, које су познате као терористичке. У овом тужилаштву има 11 регистрованих случајева. Међу њима је један случај који води локални тужилац", навела је тужитељка.

"Сматрам да наше друштво треба више да ради на спречавању тога и да ради више на образовању младих", рекла је Морина.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи