Читај ми!

Марјановићу 30 дана притвора

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана бившем директору Уније послодаваца Србије Драгану Марјановићу осумњиченом да је оштетио то удружење за више од два милиона динара.

Судија за претходни поступак одредио му је притвор због опасности од бекства као и да би боравком на слободи могао да утиче на сведоке које тек треба испитати, рекла је Танјугу портпаролкиа суда Душица Ристић.

Марјановић се терети за кривично дело злоупотребе положаја одговорног лица за које је запрећена казна до 10 година затвора.

Полиција је у уторак, када је ухапшен, саопштила да се Марјановић сумњичи да је као одговорно лице Уније послодаваца Србије и лице овлашћено за располагање новчаним средствима УПС, од марта до краја октобра 2012. године, у више наврата подизао готов новац са пословних рачуна Уније, али да га није књиговодствено правдао.

На тај начин је, како се сумња, прибавио противправну имовинску корист у износу од 1.638.500 динара.

Он се терети да је, без правног основа, са рачуна УПС исплатио новчани износ од 557.664 динара предузетнику У. К. из Београда, власнику радње "ПВ консалтинг", наводно на име извршених консултантских услуга, чиме му је прибавио противправну имовинску корист, а УПС оштетио за 2.196.164 динара, навела је полиција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи