Читај ми!

Тужилаштво може да реагује на претње радикала

Директор Комитета правника за људска права Милан Антонијевић сматра да постоји доста основа да Тужилаштво реагује на претње које су изнете на митингу присталица Српске радикалне странке у центру Београда.

"Када анализирате све поруке које су се данас чуле на митингу, верујем да постоји доста основа да Тужилаштво реагује и да да виђење таквих претњи и навода, нарочито када се има у виду све оно што се дешавало у Србији'', рекао је Антонијевић, додајући да су сличне претње изговаране непосредно 2003. године и да Србија има тешко наслеђе када је то у питању.

Оцењујући да се не можемо играти са неодговорним изјавама и активностима политачара и да због тога очекује реакцију, Антонијевић је истакао да постоји кривично дело - угрожавање сигурности, које директно штити представнике највиших државних органа, те да верује да има основа да Тужилаштво реагује.

"Треба се борити против некажњивости. Србија је, такође, земља у којој су овакве изјаве пролазиле некажњено, али верујем да у једном тренутку мора да се стави тачка на то и да се реагује како неко не би помислио да је дозвољено одлучити се на такве кораке и промовисати нешто што може да заврши само насиљем'', рекао је Антонијевић.

Заменик председника СРС-а Немања Шаровић поручио је данас са скупа у центру Београда властима да ни не помишљају на хапшење лидера радикала Војислава Шешеља по повратку у земљу, а премијера Александра Вучића подсетио на судбину његовог убијеног претходника Зорана Ђинђића.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи