Читај ми!

Наставак сведочења у истрази против Ивановића

У истрази против припадника организације "Наши" Ивана Ивановића сведочили Горчин Стојановић и Небојша Крстић. Остале јавне личности са списка "30 највећих србомрзаца" исказе о својој угрожености предочиће Тужилашву сутра.

У Вишем тужилаштву у Београду настављено је саслушање сведока у истрази против припадника организације "Наши" Ивана Ивановића, који се сумњичи да је објављивањем списка "30 највећих србомрзаца" на сајту те организације извршио кривично дело "расна и друга дискриминација", јавља Танјуг

Тужилаштво за високотехнолошки криминал, које води истрагу против Ивановића, најпре је одлучило да саслуша јавне личности наведене у Ивановићевом списку.

Данас су о својој угрожености сведочили редитељ Горчин Стојановић и бивши саветник председника Републике Небојша Крстић, док се новинар Теофил Панчић и драматург Биљана Србљановић нису појавили на саслушању у Палати правде.

Ивановићев бранилац Драгослав Љубичановић потврдио је Танјугу да су исказе Тужилаштву дали Стојановић и Крстић.

Адвокат је истакао да је одбрана уложила приговор на записнике које је тужилац сачињавао приликом саслушања, јер је, како тврди, мењао садржину њихових исказа.

Саслушање сведока биће настављено сутра, за када су позвани посланик СНС Милован Дрецун, Србијанка Турајлић, Наташа Кандић, Веран Матић и Срђан Поповић.

Ивановић је био ухапшен 7. априла, али је након два дана пуштен из притвора, пошто је усвојена жалба његовог адвоката на решење о одређивању притвора.

Истог дана ухапшен је и портапрол посебних јединица полиције Радомир Почуча због кривичног дела угрожавање сигурности, због објављивања изјаве на свом Фејсбуку "Радомир Бата Почуча" у вези са скупом Удружења градана "Жене у црном", али је и он након два дана пуштен да се брани са слободе.

Портпарол ПТЈ је преко свог Фејсбук профила 25. марта позвао навијаче Црвене звезде, Партизана, Рада и Војводине да "не троше песнице између себе", већ да се удруже и да претуку "Жене у црном" које су на Тргу Републике у Београду обележиле 15 година од злочина над албанским цивилима на Косову.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи