Читај ми!

Мишковић још три месеца без пасоша

Специјални суд у Београду продужио је за још три месеца меру одузимања пасоша власнику "Делта холдинга" Мирославу Мишковићу.

Суд је одбио молбу да му трајно врати пасош и укине забрану напуштања боравишта, чиме је Мишковићу онемогућено да путује у иностранство.

На решење председника судског већа које му суди, власник Делта холдинга има право да уложи жалбу Апелационом суду у Београду, изјавила је Танјугу портпарол суда Душица Ристић.

Она је прецизирала да је председник већа донео решење којим је одбијен предлог Мишковићевог браниоца да му се укине мера забране напуштања боравишта и врати пасош.

Такође, додала је Ристић, приликом редовне контроле да ли још стоје разлози због којих је мера одређена, председник већа је Мишковићу продужио меру забране напуштања боравишта за још три месеца.

Мишковићу је одузет пасош и изречена забрана напуштања боравишта 23. јула прошле године, када је уз јемство од 12 милиона евра у готовини пуштен из притвора.

Од када се брани са слободе, власник "Делта холдинга" се три пута обраћао суду да му врати путну исправу и омогући пут у иностранство на састанке с пословним партнерима.

Суд је само у децембру прошле године Мишковићу одобрио пут у Лондон и привремено му вратио пасош, док је у јануару и априлу одбио његове захтеве за путовања у Холандију и Италију.

Мишковић је на суђењу у више наврата апеловао на суд да му врати пасош наводећи да је он власник више фирми у иностранству а пасош његово средство за рад.

Суђење Мишковићу за злоупотребе са путарским предузећима наставља се у мају.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи