Повећана казна пљачкашу из Коларчеве

Славиши Новаковићу, једном од пљачкаша златаре у Коларчевој 2008. године, одлуком Апелациони суда казна повећана са 18 месеци на десет година затвора.

Апелациони суд у Београду повећао је за 18 месеци казну затвора Славиши Новаковићу и правоснажно га осудио на 10 година затвора због пљачке златаре "Израел дајмонд центар" у Коларчевој улици из које је том приликом однет накит укупне вредности преко 3,3 милиона евра, који никада није пронађен.

Новаковић је у Специјалном суду, првостепеном пресудом био осуђен на осам и по годна затвора, објављено је на сајту Апелационог суда, преноси Танјуг.

Апелациони суд је пресудом потврдио казну Новаковићевом сараднику Горану Бојанићу од седам и по година затвора.

Новаковићу и Бојанићу у казну су урачунате и раније пресуде за разбојништво које су поцинили 24. марта 2008. године у Кнежопољској улици, на паркингу испред експозитуре КБЦ банке - Идеа, кад су одузели 13,2 милиона динара.

Поступак против осталих оптужених за пљачку златаре је раније окончан.

Оштећени, односно власници златаре су ради остваривања својих имовинско - правних захтева упућени на парницу.

Пљачкаши су у акцији одузели 481 комада разних сатова и накита укупне вредности 3,3 милиона евра.

Пљачку јувелирнице су извели тако што су сачекали да радник обезбеђења Бранислав Поповић крене кући, а затим му направили сачекушу у Дубровачкој улици на Дорћолу.

Уз претњу пиштољем "убацили" су га у комби, неколико пута га ударили пиштољем по глави и запретили му да ће га убити ако не преда кључеве.

Затим су се одвезли до јувелирнице и за свега десет минута покупили сав накит и новац које су затекли у приземљу радње.

После "акције", четворочлана банда је везала Поповића и запушила му уста. Два сата касније он се ослободио и позвао полицију. Због повреда главе које је задобио, превезен је у Ургентни центар.

Цела пљачка снимљена је сигурносним камерама што је полицији олакшало посао прилиом расветљавања овог дела.

Пљачку комбија извршили су тако што су путничким возилом препечили пут и зауставили транспортни комби власништво предузећа "СЦП Интернационал" у коме су се налазили радници са новцем преузетим из експозитура "КБЦ банке Идеа".

Потом су, уз претњу ватреним оружјем, из задњег дела комби возила одузели новац у износу од 13 милиона и 282 хиљаде динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи