Читај ми!

Пожар у Новом Саду, осморо повређених

Осам особа је лакше повређено, међу којима троје деце, када је избио пожар у новосадском насељу Сателит. Становници зграде евакуисани.

Припадници новосадске ватрогасне бригаде угасили су пожар у стану на четвтом спрату стамбене зграде и евакуисали девет особа.

Пожар је избио у кухињи стана на четвртом спрату, потом се преко прозора и спољног дела зграде прошири на косину на спрату изнад а затим и део крова, а ватрогасци су га локализовали за двадесетак минута а потом и угасили.

Троје деце, "која су лакше интоксинирана димом", збринуто је у Дечјој болницу а петоро одраслих је хоспитализовано у Ургентном центру Клиничког центра Војводине", рекла је Танјугу портпарол Завода за хитну медицинску помоћ Сања Ненадић Покрајац.

Командир новосадске ватрогасне бригаде Драган Клисура рекао је Танјугу да је из зграде евакуисано девет особа, међу којима и троје мале деце и да им је Хитна помоћ одмах указала помоћ.

"Неким од њих је у колима Хитне помоћи пружена прва помоћ и дат им је кисеоник...али оно што смо видели на терену је да није било теже повређених и да је то било уобичајно стање због дима", рекао је Клисура.

Навео је да су ватрогасци у 10.03 сата примили дојаву о пожару и да је на лице места одмах упућено седам ватрогасних возила са 17 припадника ватрогасне бригаде.

Шеф смене Ватрогасне бригаде Игор Ада је рекао да су ватрогасци уз помоћ платформе евакуисали станаре зграде, а да је пожар локализован за двадесетак минута.

Пожар је избио у згради улици Анђе Ранковић, у новосадском насељу Сателит, узроци избијања ватре биће накнадно утврђени као и висина материјалне штете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи