Читај ми!

Пуцњава у Новом Саду, рањен полицајац

Полицајац И. М. и нападач И. С. из Вучитрна рањени су приликом интервенције у новосадском насељу Адице, кажу у новосадској полицији. Полицајац у животној опасности, рекао државни секретар Владимир Божовић.

У пуцњави која се догодила око поднева, у новосадском насељу Адице, један полицајац је задобио тешке телесне повреде, а повређена је том приликом још једна особа, потврдила је Танјугу портпаролка Полицијске управе Нови Сад Милева Томић.

Приликом интервенције полиције, која је уследила по позиву, у Славујевој улици 19а, у полицајца И. М ( 25) пуцао је И. С (58), рекла је Томић и додала да је И. С. у полицајца пуцао из пиштоља док је узимао изјаву.

Он је успео да узврати ватром и рани нападача. Обојица повређених збирнути су у Ургентном центру Клиничког центра Војводине.

Портпаролка КЦВ-а Јелена Јуришин рекла је Танјугу да је полицајац задобио тешке телесне повреде опасне по живот.

Он је задобио устрелну рану у пределу стомака, прецизирала је Јуришин и додала да је стање повређеног полицајца, након операције, стабилизовано, али и даље неизвесно и под сталним је надзором лекара у Интензивној јединици Ургентног центра.

Други повређени, нападач, задобио је устрелну рану у пределу леђа, стабилног је стања и налази се у полуинтезивној јединици Ургентног центра, навела је Јуришин.

Државни секретар МУП-а Владимир Божовић обишао је на КЦВ тешко повређеног полицајца и истакао да је најзначајније да полицајац преживи.

"С друге стране, Министарство унутрашњих послова ће учинити све да помогне да се расветле околности овог злочина. Јер, пуцањ у полицајца је пуцањ у грађане и Србију, то је тежак злочин на који ће МУП и Србија снажно одговорити", рекао је Божовић.

Струковно удружење полиције "Др Рудолф Арчибалд Рајс" из Новог Сада, саопштило је, поводом рањавања полицајца, да се полицији морају дати "адекватна овлашћења", јер се број напада на њих констатнo повећава.

"Полицајац не сме да употреби пиштољ док год на њега неко лице прво не запуца. Али шта ако полицајац буде погођен смртно? По свему судећи пиштољи нам нису потребни, најбоље је да их вратимо послодавцу", пише у саопштењу.

Независни синдикат полиције такође је осудио напад на колегу и позвао надлежне да хитно реагују и заштите припаднике полиције.

Прошле године један полицајац је убијен на дужности, а више од 250 је теже и лакше повређено.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи