Читај ми!

Наставак суђења Мишковићу, Гашевић изнео одбрану

Изношењем одбране бившег директора Предузећа за путеве "Ниш" Милутина Гашевића, настављено је суђење власнику "Делта холдинга" Мирославу Мишковићу, његовом сину Марку, власнику "Нибенс групе" Милу Ђурашковићу и још осморици оптужених.

Милутин Гашевић је, одговарајући на питања судског већа и адвоката одбране, говорио о пословању ПЗП "Ниш", као и о сарадњи са Мишковићима и Ђурашковићем, јавља Танјуг.

Према његовим речима, власник "Нибенс групе" Мило Ђурашковић, који је 2003. године купио ПЗП "Ниш", уплатио је држави, односно Агенцији за приватизацију, више од 60 милиона евра за путарска предузећа које је купио управо преко ПЗП "Ниш".

Додао је да су путарска предузећа пропала због велике задужености, односно зато што им држава није измирила велика средства.

"Путарска предузећа су морала да узимају веома неповољне кредите од банака. Да смо успели да наплатимо дуговања од државе, и даље бисмо имали финансијске проблеме, али бисмо ипак преживели", рекао је Гашевић.

Говорећи о сарадњи са Мишковићима, Гашевић је рекао да никада са њима није разговарао.

"Мирослава и Марка Мишковића нити познајем, нити сам разговарао са њима. Они никада нису утицали на мене, нити су преко посредника покушали да утичу на мене да урадим нешто", рекао је Гашевић.

Додао је и да никада није присуствовао разговорима између Ђурашковића и Мишковића, већ да је о њима имао само посредна сазнања.

Оптужница терети Мишковића и остале да су од 2005. до 2010. године незаконитим извлачењем новца из путарских предузећа и утајом пореза оштетили путарска предузећа за 16,95 милијарди динара, а буџет Србије за 472 милиона динара.

Мирославу и Марку Мишковићу и Милу Ђурашковићу на терет се стављају кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица у саизвршилаштву и пореска утаја, за која је запрећена казна од по десет година затвора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи