Читај ми!

Смедерево, ухапшени због провала

Тројица ухапшена због сумње да су, у протеклих неколико месеци, провалили у више кућа и гаража на подручју Смедерева и околних села.

Ухапшени се терете да су из објеката односили алат, златни накит и опрему за централно грејање (бакарне цеви, пумпе, радијаторе), саопштила је Полицијска управа Смедерево.

Украдену робу су затим продавали на бувљој пијаци у Пожаревцу, а тачна количина и вредност украдене робе се још увек утврђује, јер власници неколико обијених кућа живе и раде у иностранству, преноси Танјуг.

Криминалистички инспектори ПУ Смедерево за сада, док одсутни власници не утврде шта им је све украдено, материјалну штету процењују на више стотина хиљада динара.

У оквиру ове акције, појачаним активностима у најугроженијим деловима града, полицијски службеници ПУ Смедерево су ухапсили и Б. Ч. (34) из Смедерева, кога су у маркету "Меркатор Рода" у Улици Доситеја Обрадовића затекли како проваљује метални сеф у канцеларији пословође објекта.

Б.Ч. је ухапшен на лицу места, а инспектори криминалистичке полиције, с обзиром да се ради о вишеструком повратнику, утврђују да ли је протеклих месеци извршио још нека кривична дела.

Објекти компаније "Меркатор Рода" су његова стална мета, због чега је хапшен и јуна 2012. године, када је из три маркета, после проваљивања у објекте, онеспособљавања сигурносних камера и обијања металних сефова, украо око милион динара.

Б.Ч. је тада био осумњичен и за још пет тешких крађа из приватних кућа, из којих је украо око 500.000 динара у новцу и накиту.

Сви осумњичени ће у законском року, уз кривичне пријаве, бити приведени Основном јавном тужиоцу у Смедереву.

У акцији сузбијања имовинских кривичних дела, као најчешћег облика криминала, протекла три дана припадници Полицијске управе Смедерево су расветлили више кривичних дела тешке крађе и ухапсили тројицу повратника у вршењу ових кривичних дела, наводи се у полицијском саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи