Читај ми!

Преслушавани разговори Шарићевих сарадника

Дискусијом да ли пресретнути телефонски разговори између Шарићевих сарадника могу да буду употребљени као доказ и преслушавањем неколицине тих разговора, настављено суђење Дарку Шарићу и припадницима његове групе.

У Специјалном суду у Београду суди се Дарку Шарићу и припадницима његове групе који се сумњиче да су организовали кријумчарење укупно 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у западну Европу, преноси Танјуг.

На данашњем претресу учесници у поступку имали су прилику да чују пресретнуте телефонске разговоре, како тврди тужилаштво, од јануара 2009. између Дарка Шарића и Небојше Јоксовића, Шарића и Горана Соковића, као и његових сарадника Драгана Гаћеше и Борислава Туњића.

Заменик тужиоца који заступа оптужницу Саша Иванић, због завршетка данашњег претреса, није имао прилику да се изјасни о разговорима Шарића са сарадницима, међутим говорећи о разговорима између Гаћеше и Туњића истакао је да су они представљали организовање њиховог међусобног сусрета у јануару 2009. у италијанском туристичком месту Ливињу.

Иванић је навео да се ти разговори односе и на обезбеђивање аутомобила за транспорт 40 килограма кокаина, а што се све односи на, како је истакао, заплену 235 килограма кокаина 19. јануара 2009. у Пизи.

Одбрана окривљених оптужила је тужилаштво да телефонске разговоре њихових брањенка тумачи по слободном нахођењу, за које су поновили да су нелагално добијени, позвавши суд да "не наседа на трикове тужилаштва, јер сусрет и аутомобили немају везе са дрогом".

Председник судског већа Синиша Петровић оценио је да нема никаквих правних препрека у излагању доказа тужилаштва, додавши да не може да се подвуче линија између анализе доказа и конкретних доказа.

Преслушавању пресретнутих телефонских комуникација претходила је двочасовна дискусија између председника судског већа и бранилаца окривљених, с обзиром да је судија Петровић на почетку данашњег претреса истакао да суд не сматра да постоје било какве сметње да пресретнути разговори буду узети као доказ у том поступку.

Адвокати одбране су, затим, у бројним јављањима истицали да су пресретнути телефонски разговори добијени нелегално, затраживши од суда да усвоји њихов предлог да та комуникација буде изузета из доказа.

Након паузе од 45 минута судско веће је донело одлуку да се приговори одбране одбију и да може да се почне са преслушавањем телефонских разговора.

Наредни главни претрес биће настављен 28. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи